08.10.2023
Pro ty, kdo touží po dobrodružství, jsou Viktoriiny vodopády doslova rájem.

Objevte krásu Viktoriiných vodopádů: Vaše nezapomenutelné cestovatelské dobrodružství!

Viktoriiny vodopády, známé jako "Kouřící hrom," jsou přírodním zázrakem, který přitahuje dobrodruhy a přírodovědce z celého světa. Tato majestátní divočina se rozkládá na řece Zambezi mezi Zambií a Zimbabwe a nabízí neuvěřitelně vzrušující a krásné zážitky pro všechny, kteří touží po dobrodružství a přírodě.

Už když se David Livingstone 17. listopadu 1855 v kánoi se svými průvodci blížil po Zambezi k vodopádům, z dálky několika mil zaslechl hromový řev vody a záhy spatřil i sloupce páry vypadající, „jako když se v Africe spalují velké plochy trávy”. Tak popsal později první dojem. A vzrušeně pokračoval: „Nikdo si neumí představit krásu toho pohledu, jaký bychom v Anglii nenašli… Nikdy předtím to neviděly evropské oči, ale za letu to museli pozorovat andělé…

Záhadná krása Viktoriiných vodopádů

Představte si šířku 1 708 metrů a pád více než 100 metrů, kde voda vytváří nepřetržitý oblak kouře. Toto je pohled na Viktoriiny vodopády, který vás doslova uchvátí. Zastavte se na mostě spojující Zambii a Zimbabwe, a nechte se omámit kapkami vody na vašem obličeji a zvukem mohutného hučení padající vody. Tato nádherná přírodní scenérie je zárukou, že zůstanete bez dechu.

Dobrodružství bez hranic

Pro ty, kdo touží po dobrodružství, jsou Viktoriiny vodopády doslova rájem. Můžete se ponořit do vzrušujících aktivit, jako je rafting na divoké vodě řeky Zambezi, skákání bungee z mostu nebo dokonce let vrtulníkem nad vodopády pro dechberoucí pohled z výšky. Pokud hledáte opravdu unikátní zážitek, nevynechejte Ďáblův bazén, přírodní bazén na okraji vodopádů, kde se můžete koupat doslova na okraji tohoto ohromujícího přírodního divu.

Setkání s divokou krásou

Viktoriiny vodopády nejsou pouze o vodě a skále; jsou také domovem divoké zvěře. Safari vás zavede do srdce této divočiny, kde můžete pozorovat slony, buvoly, lvy a rozmanité druhy ptáků v nedalekých národních parcích. Je to příležitost, abyste se ponořili do krásy africké fauny a flóry.

Plavba po řece Zambezi

Podvečerní plavba lodí po řece Zambezi je nezapomenutelným zážitkem, mino nádherné přírody můžete z paluby často pozorovat slony přicházející k vodě se napít, či přebrodit mělké vody na další ostrov, nebo hrochy odpočívající ve vodě.

Kultura a pohostinnost

Návštěva Viktoriiných vodopádů znamená také ponoření se do bohaté místní kultury. Prozkoumejte města Livingstone (Zambie) a Viktoriiny vodopády (Zimbabwe), kde můžete ochutnat tradiční africkou kuchyni, nakupovat jedinečné ručně vyráběné suvenýry a sdílet příběhy s přátelskými místními obyvateli.

Vaše cesta za nezapomenutelnou dovolenou

V Sunaturu chápeme, jak důležitá je každá cestovatelská zkušenost. Proto jsme připravili balíčky, které zohledňují vaše jedinečné preference. Bez ohledu na to, zda jste dobrodružný pár, samostatný cestovatel nebo rodina hledající nejlepší zážitky, máme pro vás něco připraveno.

Nečekejte déle! Vydejte se na cestu k Viktoriiným vodopádům s námi a objevte kouzlo tohoto ikonického přírodního divu. Pro více informací a rezervace nás neváhejte kontaktovat na našem webu sunatur.eu nebo emailem na poptavka@sunatur.cz.

Nechte se unést krásou Viktoriiných vodopádů a zažijte dobrodružství, které vám zůstane v paměti navždy!

Na těchto webových stránkách jsou k vylepšování služeb využívány soubory cookies.