21.05.2023
Poznejte majestátní obry oceánu při pozorování velryb v Západním Kapsku Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku z divoké přírody, je pozorování velryb v Západním Kapsku aktivitou, kterou rozhodně nesmíte vynechat.

 Západní Kapsko je vynikajícím místem, kde můžete pozorovat každoroční migraci majestátních velryb jižních, keporkaků a dokonce i kosatek.

 

Od srpna do listopadu tito jemní obři navštěvují pobřeží Západního Kapska, aby se rozmnožili a vychovali svá mláďata, což je ideální doba pro pozorování velryb. Nejlépe je uvidíte v Hermanusu, False Bay a na Garden Route.

Hermanus je známý jako hlavní město pozorování velryb v Jihoafrické republice a nabízí fantastické výhledy na tyto nádherné tvory ze souše i z lodi. Město je proslulé svým velrybářem, který troubením na chaluhy upozorňuje návštěvníky, když spatří velryby. Ve False Bay můžete pozorovat velryby jižní z lodi nebo ze souše, protože připlouvají velmi blízko k pobřeží.

Oblíbeným místem pro pozorování velryb je také Garden Route, kde spousta cestovních kanceláří nabízí výlety lodí z půvabného městečka Knysna. Zde můžete očekávat, že uvidíte nejen velryby jižní a keporkaky, ale také delfíny a tuleně.

Pozorování velryb je nejen vzrušující, ale také poučný zážitek. Provozovatelé zájezdů vám poskytnou informace o těchto nádherných tvorech, jejich chování a problémech, kterým v našich oceánech čelí. Díky těmto znalostem budete lépe chápat potřebu zachování a ochrany naší mořské fauny a flóry.

Udělejte si ze své cesty do Západního Kapska nezapomenutelný zážitek a zařaďte do svého itineráře výlet za pozorováním velryb. Nezapomeňte si s sebou vzít fotoaparát, abyste mohli zachytit tyto úchvatné okamžiky, které si navždy uchováte.

Rádi vám poradíme a pomůžeme se zorganizováním celé dovolené a spřidáním dalších nevšedních zážitků.

 

Zuzana, Vaše průvodkyně Jižní Afrikou

Na těchto webových stránkách jsou k vylepšování služeb využívány soubory cookies.